Acupunctuur TCM en Dr. Tan pijn- en balansmethode

Acupunctuur is een zeer oude, maar effectieve behandeling uit China. Hiermee kunnen klachten verminderd worden, balans worden hersteld en ook om klachten te voorkomen. Acupunctuur verhoogt de weerstand, vermindert pijn en werkt diep op zowel fysiek als geestelijk vlak van de cliënt.

Achtergrond Binnen ons lichaam stroomt de energie door een netwerk van energiebanen, meridianen genaamd. Deze meridianen elk verbonden met de dieper gelegen structuren zoals de organen, zorgen voor de balans tussen yin en yang binnen de verschillende organen. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten. Elk acupunctuurpunt heeft een eigen werking op de energie. Door een naald in een punt te steken wordt de energie in beweging gezet. De energie wordt verzwakt of versterkt. De bedoeling is dat het lichaam dit herstel in de balans overneemt.

Dr. Tan pijn- en balans methode

Pijnmethode Is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om pijn of andere klachten te bestrijden. Deze methode zorgt voor snelle resultaten. Veel mensen ervaren direct verlichting van hun klachten tijdens het eerste consult.

Pijn of klachten worden veroorzaakt door energieblokkades. De behandeling zorgt ervoor dat blokkades worden opgelost en de energie weer vrij kan gaan stromen. Hierdoor nemen pijn of klachten snel af.

Balansmethode Het is niet alleen pijnbestrijding waarvoor ik deze methode gebruik. Deze methode is ook zeer geschikt voor herstel van het evenwicht bij mensen met chronische gewricht/spierpijn of interne aandoeningen zoals maag/darmstoornissen, slapeloosheid, menstruele/overgangsklachten, blaasproblemen, longproblemen, vermoeidheid en nog meer.

Werkwijze Na de anamnese zal ik uw polsen voelen naar uw tong kijken. Vaak zal ik ook uw buik voelen op bepaalde punten. Hierna zal ik een Chinese diagnose vaststellen en plan van aanpak bedenken.

Ik maak gebruik van acupunctuurnaalden. Dit zijn steriel verpakte wegwerpnaalden die slechts eenmaal gebruikt worden. De naalden blijven 15 tot 30  minuten zitten, waarbij u meestal op een behandeltafel ligt. Soms maakt ik gebruik van moxa of moxalamp, voor diepe warmte in een gebied of  guasha, dit is een Chinese massagetechniek.