Acupunctuur

Acupunctuur is een zeer oude, maar effectieve behandeling uit China. Hiermee kunnen klachten verminderd worden, balans worden hersteld en ook om klachten te voorkomen. Acupunctuur verhoogt de weerstand, vermindert pijn en werkt diep op zowel fysiek als geestelijk vlak van de cliënt.

Achtergrond

Binnen ons lichaam stroomt de energie door een netwerk van energiebanen, meridianen genaamd. Deze meridianen elk verbonden met de dieper gelegen structuren zoals de organen, zorgen voor de balans tussen yin en yang binnen de verschillende organen. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten. Elk acupunctuurpunt heeft een eigen werking op de energie. Door een naald in een punt te steken wordt de energie in beweging gezet. De energie wordt verzwakt of versterkt. De bedoeling is dat het lichaam dit herstel in de balans overneemt.

Werkwijze

Na de anamnese zal ik uw polsen voelen naar uw tong kijken. Vaak zal ik ook uw buik voelen op bepaalde punten. Hierna zal ik een Chinese diagnose vaststellen en plan van aanpak bedenken.

Ik maak gebruik van acupunctuurnaalden. Dit zijn steriel verpakte wegwerpnaalden die slechts eenmaal gebruikt worden. De naalden blijven gemiddeld 15 minuten zitten, waarbij u meestal op een behandeltafel ligt. Soms maakt ik gebruik van moxa (gedroogde bijvoet, wat na het aansteken een hele constante warmte afgifte) voor een extra stimulerende effect . of  guasha, dit is een Chinese massagetechniek.