SELENIET Praktijk van Natuurgeneeskunde Houten

 

Orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer

Het woord Orthos betekend juist of goed en moleculair staat voor de samenstelling van de moleculen.

Orthomoleculair betekend dus de juiste samenstelling van de moleculen.

In de Orthomoleculaire geneeskunde worden vitamines, mineralen en andere stoffen (o.a. kruiden), maar ook bepaalde voedingstoffen gebruikt om de balans weer te herstellen en zo klachten en ziekteprocessen positief te beïnvloeden. Het aanspreken van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Orthomoleculaire voedingsleer is erop gericht om de gezondheid te bevorderen, door de lichaamscellen te voorzien van de noodzakelijke voedingsstoffen, maar ook vitamines, mineralen en spoorelementen.

 

Voor deze therapie gebruik ik een vragensysteem, Energetica-GPS. Ik stuur u een mail met een inlog link waarmee u in het Energetica-gps komt, De vragen in vullen kost ongeveer een kwartier. Deze mail tuur ik voorafgaand aan het eerste consult, zodat ik deze al uitslag heb als u voor het eerst bij mij komt.

Tijdens het consult  maak ik gebruik van een bioresonantie apparaat om zo informatie te krijgen en inzicht in de problematiek.

 

Bioresonantie  met de Bodyscanalyser

Elk orgaan in het lichaam heeft zijn eigen elektromagnetische frequentie. Als een orgaan ziek is zal de frequentie wijzigen.

Ik gebruik de Scananlyser als bioresonantie diagnostisch middel, een instrument voor het testen van cliënten op energetische basis.

Gemeten worden 600 parameters, o.a. de conditie van het cardiovasculaire systeem, het skelet, het functioneren van organen, cholesterol, hemotoxine, vitaminen, mineralen, sporenelementen, zware metalen, allergieën, etc.

De body Scanalyser meet het magnetisch veld van de menselijke cellen op basis van bioresonantie en een geavanceerd software programma analyseert de meting.

Van iedere parameter zijn de normwaarden gegeven en de afwijking daarvan wordt grafisch en in getallen weergegeven. Binnen enkele minuten geeft deze test inzicht in de tekorten of het opnamevermogen van de cliënt.

 

Ik kan ervoor kiezen om bioresonantie korrels te geven, homeopathie of orthomoleculaire middelen. Dit zoek ik dan uit via INTEGRA

 

INTEGRA

INTEGRA staat voor "Integratie Natuurlijke Therapieën & Energetische Geo Reflex Analyse" en is voornamelijk gericht op het diagnosticeren en behandelen van fysieke (en ook emotionele) klachten m.b.v. testsets, protocollen en natuurlijke middelen. INTEGRA is een systeem om snel en effectief de oorzaak van klachten op te sporen en te behandelen.

Met INTEGRA kun je veel verschillende problemen behandelen:

emotionele problemen, metabole problemen (allergie, spijsvertering, vitamines, mineralen etc.),  endocrien, cellulair (overerft, constitutioneel), ontsteking, zwakte van organen, toxische problemen, tekorten van bijv. vitamines ed.