SELENIET Praktijk van Natuurgeneeskunde Houten

 

NEI

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Roy Martina heeft deze therapievorm in Nederland geïntroduceerd, Wilma Klein (Orin, opleidingsinstituut) heeft een waardevolle aanvulling ontwikkeld namelijk, de kinder- NEI, alles rondom de zwangerschap, het ongeboren kind, ongewild kinderloos zijn en spirituele

NEI. Ik heb bij haar mijn opleiding gevolgd, zodat ik op alle terreinen bevoegd ben om volwassenen en kinderen te helpen.

 

Werkwijze ?

Eerst neem ik een anamnese af, waardoor ik een beeld kan krijgen van de problemen, dan gaan we op zoek naar het doel wat u wilt bereiken. Met de NEI kun je erachter komen wat de blokkades zijn, waardoor het doel niet bereikt kan worden. En is misschien de opening naar verandering.

NEI werkt met de spiertest, door de arm op tafel te zetten in een hoek van 90* en een lichte druk tegen de pols te geven. Als ik dan een gerichte vraag stel waar het lichaam mee in balans is krijg je een sterke testspier en anders een zwakke. Spieren verslappen als je iets zegt waar het onbewuste niet mee eens is. Het voordeel van testen op deze manier is dat je als cli├źnt zelf ook goed voelt waar er een onbalans is.

Hierna kan ik handvaten geven om de negatieve gevoelens en emoties om te zetten in positieve. Door het inzicht volgt de integratie als bijna als vanzelf.

Een groot voordeel van de NEI is dat je geen lange praatsessies hoeft te voeren. Je hoeft ook de gebeurtenis waardoor deze emoties zijn ontstaan niet opnieuw te beleven. Daarom heb je meestal maar enkele sessies nodig.

Ook kan ik een prognose maken van hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn.

 

Voor wie is de NEI ?

De NEI is niet leeftijd gebonden, je kunt op alle leeftijden testen, het is zelfs

mogelijk om via een van de ouders het kind te testen. Problemen als leer-

en gedragsproblemen, concentratieproblemen, watervrees, bedplassen en

nog vele andere kunnen worden aangepakt.

Ook kan de NEI ingezet worden voor alles rondom het ongeboren kind, zoals

ongewilde kinderloosheid, door wat voor reden ook en als

zwangerschapsbegeleiding.

 

Tijdens en na de NEI kan ik zo nodig ook gebruik maken van hulpmiddelen zoals: familieopstelling met poppetjes en TR- EMI ( soort EMDR, traumaverwerking door middel van oogbewegingen)

 

Een klein onderzoek aan de universiteit Utrecht gaf te zien dat NEI een van de effectiefste methoden kan zijn om in korte tijd de kwaliteit van leven te verbeteren, met circa 60% in drie maanden.

Lees ook eens het enkele verhalen onder het kopje ervaringen van mijn website

 

Als u meer informatie wenst of graag eens wilt ervaren hoe de spiertest werkt en voelt, bel dan geheel vrijblijvend voor een afspraak.